Verder winkelen

Praktijk Nijkerk

Praktijk Nijkerk

De praktijkruimte van MINDedit, bevindt zich aan Watergoorweg 48 in Nijkerk. In gebouw Samenspel is er een wachtruimte en daarnaast een 100 m2 grote en fijne werkruimte, met eigen toiletten, spreek,- plus behandeltafel en oefengedeelte.

In 2011 ben ik mijn praktijk MINDedit kleinschalig gestart in een praktijkruimte aan huis. Naast het werken met kinderen met de visueel/belevingsgerichte leerstijl, organiseerde ik met enige regelmaat ook lezingen in de plaatselijke boekhandel. Deze lezingen werden drukbezocht en de aandacht voor deze vorm van informatie verwerken bij kinderen en jongeren groeide gestaag. Ook bezocht ik scholen van de kinderen die ik begeleidde. Via deze voorlichtingsmomenten met leerkracht, IB-ers en directeuren, kwam het regelmatig voor dat ik een studiedag mocht verzorgen.

MINDedit kwam meer en meer op de kaart, de praktijk werd steeds drukker en de leerhonger nam toe. De ene na de andere verdiepende cursus kwam langs. Zo ook in november 2013 een eendaagse cursus Reflexintegratie van INPP. Deze cursus was voor mij een enorme eyeopener en gaf antwoorden op vragen die ik had t.a.v. de motorische uitingen, gedra- gingen en leeruitdagingen die kinderen in mijn praktijk lieten zien. Waarom hielden kinderen bewegingsonrust, waarom automatiseerden spellingsregels en tafels deze kinderen nog steeds moeilijk, ondanks de aangeboden visuele leerstrategieën ? Omdat het neurologische fundament niet goed uitontwikkelt is en er nog steeds verstoring vanuit de reflexen en dus de laagst gelegen hersengebieden aanwezig is.

In 2014 kreeg reflexintegratie een vervolg bij de Masgutova methode (MNRI); een modulair HBO opleidingstraject, waar ik tot op heden mee bezig ben. Zie verder op deze website meer informatie over deze methode. De praktijk groeide hierna snel uit zijn jasje en ik besloot uit te kijken naar een grotere ruimte. Deze vond ik al snel in gebouw Samenspel. De peuterspeelzaal aldaar verhuisde naar een Brede School en deze ruimte kwam vrij. Na een grondige opfrisbeurt is de ruimte in april 2015 door MINDedit in gebruik genomen. De ruimte ademt rust, heeft een prettige en rustige uitstraling. Daarnaast is de praktijk vanaf de snelweg goed bereikbaar en is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur aanwezig.

Nog vragen? Bel gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021