Verder winkelen

Praktijk Nijkerk

Praktijk Nijkerk

De praktijkruimte van MINDedit, bevindt zich aan Watergoorweg 48 in Nijkerk. In gebouw Samenspel is er een wachtruimte en daarnaast een 100 m2 grote en fijne werkruimte, met eigen toiletten, spreek,- plus behandeltafel en oefengedeelte.

In 2011 ben ik mijn praktijk MINDedit kleinschalig gestart in een praktijkruimte aan huis. Naast het werken met kinderen met de visueel/belevingsgerichte leerstijl, organiseerde ik met enige regelmaat ook lezingen in de plaatselijke boekhandel. Deze lezingen werden drukbezocht en de aandacht voor deze vorm van informatie verwerken bij kinderen en jongeren groeide gestaag. Ook bezocht ik scholen van de kinderen die ik begeleidde. Via deze voorlichtingsmomenten met leerkracht, IB-ers en directeuren, kwam het regelmatig voor dat ik een studiedag mocht verzorgen.

MINDedit kwam meer en meer op de kaart, de praktijk werd steeds drukker en de leerhonger nam toe. De ene na de andere verdiepende cursus kwam langs. Zo ook in november 2013 een eendaagse cursus Reflexintegratie van INPP. Deze cursus was voor mij een enorme eyeopener en gaf antwoorden op vragen die ik had t.a.v. de motorische uitingen, gedra- gingen en leeruitdagingen die kinderen in mijn praktijk lieten zien. Waarom hielden kinderen bewegingsonrust, waarom automatiseerden spellingsregels en tafels deze kinderen nog steeds moeilijk, ondanks de aangeboden visuele leerstrategieën ? Omdat het neurologische fundament niet goed uitontwikkelt is en er nog steeds verstoring vanuit de reflexen en dus de laagst gelegen hersengebieden aanwezig is.

In 2014 kreeg reflexintegratie een vervolg bij de Masgutova methode (MNRI); een modulair HBO opleidingstraject, waar ik tot op heden mee bezig ben. Zie verder op deze website meer informatie over deze methode. De praktijk groeide hierna snel uit zijn jasje en ik besloot uit te kijken naar een grotere ruimte. Deze vond ik al snel in gebouw Samenspel. De peuterspeelzaal aldaar verhuisde naar een Brede School en deze ruimte kwam vrij. Na een grondige opfrisbeurt is de ruimte in april 2015 door MINDedit in gebruik genomen. De ruimte ademt rust, heeft een prettige en rustige uitstraling. Daarnaast is de praktijk vanaf de snelweg goed bereikbaar en is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur aanwezig.

Nog vragen? Bel gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

In 2016 werd Kris na een pittige zwangerschap geboren. Kris is dysmatuur geboren, waarbij er sprake is van een normale zwangerschapsduur maar te laag geboortegewicht. Hij hoefde nét de couveuse niet in, maar moest hard vechten om te kunnen groeien. De eerste weken was voeden zelfs elke 2 uur, dag en nacht. Wat was dat zwaar, ook voor Kris zelf. In het 1e jaar ontwikkelde hij zich motorisch vrij normaal, maar helaas bleek Kris wel astma te hebben en moest hij daar medicijnen voor (met soms zelfs een ziekenhuisopname). Praten deed Kris nog niet toen hij 1,5 was. In het kinderziekenhuis zeiden ze dat we moesten starten met logopedie, maar dat ging zó tegen ons gevoel in. Dit mannetje was elke dag hard aan het vechten tegen de astma, was altijd erg moe en vaak ziek, én hij had alle energie nodig om te groeien. We vonden het niet zo gek dat hij nog niet kon praten. Een jaar later, met veel ziek zijn en altijd erg moe zijn, werden we gewezen op reflexintegratie therapie. Eén telefoontje later mochten we starten bij Edith. Wat een warm bad! Ze begreep ons feilloos en kaartte precies de probleemgebieden aan. Kris wikkelde zijn voetje tijdens het lopen ook niet goed af, en praatte nog steeds niet veel met zijn 2,5 jaar oud. En, zoals elke peuter betaamd, at hij slecht, wat zijn groei en weerstand niet ten gunste kwam. Edith ging met Kris aan de slag en we kregen oefeningen mee om thuis te doen. Binnen 3 maanden wikkelde Kris zijn voetje tijdens het lopen goed af, hij liep niet meer altijd op zijn tenen. Ook kwam er meer rust in zijn lichaam, hij sliep dieper, ging beter eten, kreeg meer energie om zich te kunnen ontwikkelen. De astma aanvallen werden minder. En, tot onze grote verrassing ging Kris ineens praten, hele zinnen met best lastige woorden. Wij hadden rekening gehouden met wellicht speciaal onderwijs als Kris 4 zou worden, maar Kris kon starten op een reguliere basisschool en is nu een vrolijke en energieke kleuter. Edith heeft Kris èn ons zo goed begeleid, altijd goed geluisterd en de reflexintegratie-therapie oefeningen met veel geduld aan ons uitgelegd. We zijn haar enorm dankbaar voor haar professionaliteit en expertise! Familie Jongman - Nijkerk

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021