Verder winkelen

Over MINDedit

Even voorstellen

Mijn naam is Edith de Witt-Roos. Ik ben moeder van 4 kinderen en van origine sportdocente en personal trainer.

Ik heb 30 jaar ervaring in het werken met kinderen, volwassenen en senioren in verschillende sportdisciplines, Daarbij zijn mijn specialiteiten; het visueel maken van lesstof, het observeren en analyseren van (wel/niet goed verlopende) bewegingen, het constateren van,- en oplossingen zoeken voor beperkende factoren. Dit ervaren mensen in mijn lessen en werk als zeer prettig.

Ook ben ik (ervarings)deskundige op het gebied van visuele/belevingsgerichte leerstijl (beelddenken), dyslexie, hoogbegaafdheid, trauma en niet geïntegreerde primaire reflexen. Al deze ervaringen kan ik goed gebruiken bij het werken met personen met zeer uiteenlopende uitdagingen.

Vooral reflexintegratie biedt vele mogelijkheden tot behandeling op een non- invasieve manier, aansluitend bij de natuurlijke ontwikkeling van het Centrale Zenuwstelsel en manier waarop de verschillende breingebieden met elkaar worden verbonden vanuit de foetus/babytijd. Reflexintegratie biedt daarnaast voor mensen van ieder leeftijd, ruime mogelijkheden om grip te krijgen op de ontwikkeling. Ontwikkelen doen en kunnen we, allemaal een heel leven lang; op motorisch,psychisch, gedrags,- en cognitief gebied.

De wereld van de neuronen, reflexen en breinontwikkeling is zeer fascinerend; de mogelijkheden die reflexintegratie biedt zijn baanbrekend, revolutionair en non- conventioneel. De Masgutova- methode wijkt af van andere therapievormen omdat de laagst gelegen hersengebieden (hersenstam en Limbisch systeem, dus vanuit onbewust en onderbewust functioneren, worden bereikt. Daar waar de eerste ontwikkeling ook plaatsvindt.

De cognitieve vaardigheden en het academisch leren kunnen pas optimaal tot wasdom komen als de neurologische basis goed staat. En laten de primaire reflexen nu net de pijlers van dat fundament zijn !

Veel leesplezier !

Mijn achtergrond

Na het afronden van de sportopleiding ben ik aan het werk gegaan in diverse sportdisciplines. In eerste instantie in sportverenigingen en later voornamelijk in de fitnessbranche. Hierin heb ik me op allerlei vlakken bezig gehouden met de bewegende mens en het lichaam. Medisch fitness, sportblessures en mensen begeleiden om hun doelen te behalen of ze een treetje hoger te brengen op hun ambitieladder waren daarbij belangrijke ingrediënten. De ontwikkeling van het (zeer) jonge kind en als tegenhanger het ouder wordende lichaam waren voor mij de gebieden die mij hebben uitgedaagd om verdieping te zoeken. Deze heb ik gevonden in de Masgutova Neurosensorische Reflex Integratie methode.

Mijn ervaring

Inmiddels 7 jaar geleden ben ik de visueel/belevingsgerichte methode direct gaan toepassen op drie van mijn kinderen, met een verbluffend resultaat. Niet alleen had het een positief effect op de schoolresultaten, maar ook op het zelfvertrouwen en een toename in leerplezier.

Daarnaast heb ik ervaren dat de verdieping in deze materie mij geholpen heeft, de manier waarop deze kinderen in het leven staan op een dieper niveau veel beter te begrijpen. Ook gaf het inzicht in mijn eigen functioneren en ben ik inmiddels bewust bekwaam op dit gebied. Al meer dan tweehonderd kinderen hebben in de afgelopen vier jaar de weg naar mijn praktijk weten te vinden en hebben mooie sprongen gemaakt in hun leerproces. Ondanks de mooie resultaten op onderwijsgebied was ik toch nog op zoek naar een diepere laag, een laag die bij de kern van de diverse ontwikkelings- uitdagingen kwam. Reflexintegratie kwam in 2013 op mijn pad….

Aangesloten bij: CAT & GAT

MINDedit is aangesloten bij beroepsvereniging CAT (collectief alternatieve therapeuten.

Daarnaast is MINDedit via de beroepsvereniging CAT, aangesloten bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten ) voor een onafhankelijke klachtenafwikkeling.

GAT is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie.

CATVergoedbaarVirtueelschild
GATVirtueelschild

Nog vragen? Bel ons gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

In 2016 werd Kris na een pittige zwangerschap geboren. Kris is dysmatuur geboren, waarbij er sprake is van een normale zwangerschapsduur maar te laag geboortegewicht. Hij hoefde nét de couveuse niet in, maar moest hard vechten om te kunnen groeien. De eerste weken was voeden zelfs elke 2 uur, dag en nacht. Wat was dat zwaar, ook voor Kris zelf. In het 1e jaar ontwikkelde hij zich motorisch vrij normaal, maar helaas bleek Kris wel astma te hebben en moest hij daar medicijnen voor (met soms zelfs een ziekenhuisopname). Praten deed Kris nog niet toen hij 1,5 was. In het kinderziekenhuis zeiden ze dat we moesten starten met logopedie, maar dat ging zó tegen ons gevoel in. Dit mannetje was elke dag hard aan het vechten tegen de astma, was altijd erg moe en vaak ziek, én hij had alle energie nodig om te groeien. We vonden het niet zo gek dat hij nog niet kon praten. Een jaar later, met veel ziek zijn en altijd erg moe zijn, werden we gewezen op reflexintegratie therapie. Eén telefoontje later mochten we starten bij Edith. Wat een warm bad! Ze begreep ons feilloos en kaartte precies de probleemgebieden aan. Kris wikkelde zijn voetje tijdens het lopen ook niet goed af, en praatte nog steeds niet veel met zijn 2,5 jaar oud. En, zoals elke peuter betaamd, at hij slecht, wat zijn groei en weerstand niet ten gunste kwam. Edith ging met Kris aan de slag en we kregen oefeningen mee om thuis te doen. Binnen 3 maanden wikkelde Kris zijn voetje tijdens het lopen goed af, hij liep niet meer altijd op zijn tenen. Ook kwam er meer rust in zijn lichaam, hij sliep dieper, ging beter eten, kreeg meer energie om zich te kunnen ontwikkelen. De astma aanvallen werden minder. En, tot onze grote verrassing ging Kris ineens praten, hele zinnen met best lastige woorden. Wij hadden rekening gehouden met wellicht speciaal onderwijs als Kris 4 zou worden, maar Kris kon starten op een reguliere basisschool en is nu een vrolijke en energieke kleuter. Edith heeft Kris èn ons zo goed begeleid, altijd goed geluisterd en de reflexintegratie-therapie oefeningen met veel geduld aan ons uitgelegd. We zijn haar enorm dankbaar voor haar professionaliteit en expertise! Familie Jongman - Nijkerk

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021