Verder winkelen

Over MINDedit

Even voorstellen

Mijn naam is Edith de Witt-Roos. Ik ben moeder van 4 kinderen en van origine sportdocente en personal trainer.

Ik heb 30 jaar ervaring in het werken met kinderen, volwassenen en senioren in verschillende sportdisciplines, Daarbij zijn mijn specialiteiten; het visueel maken van lesstof, het observeren en analyseren van (wel/niet goed verlopende) bewegingen, het constateren van,- en oplossingen zoeken voor beperkende factoren. Dit ervaren mensen in mijn lessen en werk als zeer prettig.

Ook ben ik (ervarings)deskundige op het gebied van visuele/belevingsgerichte leerstijl (beelddenken), dyslexie, hoogbegaafdheid, trauma en niet geïntegreerde primaire reflexen. Al deze ervaringen kan ik goed gebruiken bij het werken met personen met zeer uiteenlopende uitdagingen.

Vooral reflexintegratie biedt vele mogelijkheden tot behandeling op een non- invasieve manier, aansluitend bij de natuurlijke ontwikkeling van het Centrale Zenuwstelsel en manier waarop de verschillende breingebieden met elkaar worden verbonden vanuit de foetus/babytijd. Reflexintegratie biedt daarnaast voor mensen van ieder leeftijd, ruime mogelijkheden om grip te krijgen op de ontwikkeling. Ontwikkelen doen en kunnen we, allemaal een heel leven lang; op motorisch,psychisch, gedrags,- en cognitief gebied.

De wereld van de neuronen, reflexen en breinontwikkeling is zeer fascinerend; de mogelijkheden die reflexintegratie biedt zijn baanbrekend, revolutionair en non- conventioneel. De Masgutova- methode wijkt af van andere therapievormen omdat de laagst gelegen hersengebieden (hersenstam en Limbisch systeem, dus vanuit onbewust en onderbewust functioneren, worden bereikt. Daar waar de eerste ontwikkeling ook plaatsvindt.

De cognitieve vaardigheden en het academisch leren kunnen pas optimaal tot wasdom komen als de neurologische basis goed staat. En laten de primaire reflexen nu net de pijlers van dat fundament zijn !

Veel leesplezier !

Mijn achtergrond

Na het afronden van de sportopleiding ben ik aan het werk gegaan in diverse sportdisciplines. In eerste instantie in sportverenigingen en later voornamelijk in de fitnessbranche. Hierin heb ik me op allerlei vlakken bezig gehouden met de bewegende mens en het lichaam. Medisch fitness, sportblessures en mensen begeleiden om hun doelen te behalen of ze een treetje hoger te brengen op hun ambitieladder waren daarbij belangrijke ingrediënten. De ontwikkeling van het (zeer) jonge kind en als tegenhanger het ouder wordende lichaam waren voor mij de gebieden die mij hebben uitgedaagd om verdieping te zoeken. Deze heb ik gevonden in de Masgutova Neurosensorische Reflex Integratie methode.

Mijn ervaring

Inmiddels 7 jaar geleden ben ik de visueel/belevingsgerichte methode direct gaan toepassen op drie van mijn kinderen, met een verbluffend resultaat. Niet alleen had het een positief effect op de schoolresultaten, maar ook op het zelfvertrouwen en een toename in leerplezier.

Daarnaast heb ik ervaren dat de verdieping in deze materie mij geholpen heeft, de manier waarop deze kinderen in het leven staan op een dieper niveau veel beter te begrijpen. Ook gaf het inzicht in mijn eigen functioneren en ben ik inmiddels bewust bekwaam op dit gebied. Al meer dan tweehonderd kinderen hebben in de afgelopen vier jaar de weg naar mijn praktijk weten te vinden en hebben mooie sprongen gemaakt in hun leerproces. Ondanks de mooie resultaten op onderwijsgebied was ik toch nog op zoek naar een diepere laag, een laag die bij de kern van de diverse ontwikkelings- uitdagingen kwam. Reflexintegratie kwam in 2013 op mijn pad….

Aangesloten bij: CAT & GAT

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl

MINDedit is aangesloten bij beroepsvereniging CAT (collectief alternatieve therapeuten).

Daarnaast is MINDedit via de beroepsvereniging CAT, aangesloten bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten ) voor een onafhankelijke klachtenafwikkeling.

GAT is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie.

CAT vergoedbaar MindEdit
gat geschilleninstantie alternatieve therapeuten schild internet

Nog vragen? Bel ons gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021