Verder winkelen

Praktijk Terschelling

Praktijk Terschelling

Sinds januari 2021 heeft MINDedit een tweede vestiging geopend op Terschelling. Iedere eerste week van de maand kunnen de cliënten op Terschelling terecht voor behandelingen reflexintegratie in mijn fijne praktijkruimte aan huis te West- Terschelling.

Voor de bewoners van Terschelling is het vanaf 2021 mogelijk om een behandeltraject reflexintegratie te starten. De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden en uitdagingen. Zowel op het gebied van fysieke beperkingen/aandoeningen, uitdagingen op het gebied van fijne of grove motoriek, als ook op het gebied van gedrag, psyche en leren, biedt reflexintegratie uitgebreide mogelijkheden. Dit geldt voor (zeer jonge) kinderen, maar ook voor jongeren, volwassenen en zelfs senioren.

Ik ben verheugd en trots dat ik vanuit mijn ouderlijk huis, in de voormalige pedicurepraktijk van mijn moeder, mijn werkzaamheden mag verrichten. Reflexintegratie is een mooie en waardevolle toevoeging aan het huidige aanbod therapieën op het eiland. Daarnaast voel ik me zeer verbonden met het eiland, de eilanders en begrijp ik de manier van denken en handelen in deze kleine gemeenschap.

Mijn vader zei vaak tegen mij: "Zet je koers en ga. Als je maar weet waar je vandaan komt, heb je altijd een thuis. ". Met deze gedachte is het eiland voor mij de enige juiste plek om na een leerzame periode aan de wal, weer "op huis aan te sturen" en mijn mooie werk hier op en uit te bouwen. Terschelling zit letterlijk en figuurlijk in mijn DNA.

Reflexintegratie is een non-invasieve, laagdrempelige en non-verbale behandelmethode; Gesprekken voeren over gevoelige onderwerpen die vaak met de fysieke/psychische/gedrags,- of leeruitdagingen gepaard gaan, hoeven niet ter tafel te komen. Via de lichaamsgerichte technieken, gaan de overbelaste breingebieden tot rust komen en beter met elkaar communiceren, wordt binnenkomende informatie beter gefilterd, worden zenuwbanen opnieuw aangelegd of versterkt, en komt het lichaam en brein weer in balans. De hormoonhuishouding herstelt, immuunsysteem wordt sterker en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gaat zijn werk weer doen.

Bij zeer jonge kinderen is reflexintegratie van groot belang voor een normale ontwikkeling en het tijdig bereiken van alle motorische mijlpalen. Zeker bij moeizame of niet natuurlijke bevallingen is het van groot belang dat de primaire reflexen gecontroleerd worden op de juiste werking. Op die manier is de weg voor de reflexen vrij om hun integratieproces goed te doorlopen en af te ronden. Dit geeft het kind de beste mogelijkheden om zich op verschillende gebieden optimaal te ontwikkelen.

Bij het basisschoolkind kunnen problemen bij het schoolse of fysieke (zwemmen, gym, enz)of cognitieve ontwikkeling, leer en/of gedragsproblemen, uitdagingen op het gebied van motivatie en emotieregulatie wijzen op aanwezigheid van nog niet- geïntegreerde reflexen.

Bij volwassenen en ouderen kunnen reflexen ook verstorend werken op het dagelijks leven. Indicatoren voor storende reflexen op latere leeftijd kunnen o.a. zijn; trauma/ingrijpende gebeurtenis(mentaal of fysiek)  chronische stress, blessures, incontinentie, fibromyalgie/reumatische aandoeningen, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, allergieën, stressbestendigheid, burn-out, depressie, concentratie en geheugen- problemen, enz.

Voor verdere informatie omtrent reflexintegratie en kenmerken van verstoringen van primaire en posturale reflexen verwijs graag naar de blogs en verdere uitleg op deze website.

Nog vragen? Bel gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

In 2016 werd Kris na een pittige zwangerschap geboren. Kris is dysmatuur geboren, waarbij er sprake is van een normale zwangerschapsduur maar te laag geboortegewicht. Hij hoefde nét de couveuse niet in, maar moest hard vechten om te kunnen groeien. De eerste weken was voeden zelfs elke 2 uur, dag en nacht. Wat was dat zwaar, ook voor Kris zelf. In het 1e jaar ontwikkelde hij zich motorisch vrij normaal, maar helaas bleek Kris wel astma te hebben en moest hij daar medicijnen voor (met soms zelfs een ziekenhuisopname). Praten deed Kris nog niet toen hij 1,5 was. In het kinderziekenhuis zeiden ze dat we moesten starten met logopedie, maar dat ging zó tegen ons gevoel in. Dit mannetje was elke dag hard aan het vechten tegen de astma, was altijd erg moe en vaak ziek, én hij had alle energie nodig om te groeien. We vonden het niet zo gek dat hij nog niet kon praten. Een jaar later, met veel ziek zijn en altijd erg moe zijn, werden we gewezen op reflexintegratie therapie. Eén telefoontje later mochten we starten bij Edith. Wat een warm bad! Ze begreep ons feilloos en kaartte precies de probleemgebieden aan. Kris wikkelde zijn voetje tijdens het lopen ook niet goed af, en praatte nog steeds niet veel met zijn 2,5 jaar oud. En, zoals elke peuter betaamd, at hij slecht, wat zijn groei en weerstand niet ten gunste kwam. Edith ging met Kris aan de slag en we kregen oefeningen mee om thuis te doen. Binnen 3 maanden wikkelde Kris zijn voetje tijdens het lopen goed af, hij liep niet meer altijd op zijn tenen. Ook kwam er meer rust in zijn lichaam, hij sliep dieper, ging beter eten, kreeg meer energie om zich te kunnen ontwikkelen. De astma aanvallen werden minder. En, tot onze grote verrassing ging Kris ineens praten, hele zinnen met best lastige woorden. Wij hadden rekening gehouden met wellicht speciaal onderwijs als Kris 4 zou worden, maar Kris kon starten op een reguliere basisschool en is nu een vrolijke en energieke kleuter. Edith heeft Kris èn ons zo goed begeleid, altijd goed geluisterd en de reflexintegratie-therapie oefeningen met veel geduld aan ons uitgelegd. We zijn haar enorm dankbaar voor haar professionaliteit en expertise! Familie Jongman - Nijkerk

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021