Verder winkelen

Praktijk Terschelling

Praktijk Terschelling

Sinds januari 2021 heeft MINDedit een tweede vestiging geopend op Terschelling. Iedere eerste week van de maand kunnen de cliënten op Terschelling terecht voor behandelingen reflexintegratie in mijn fijne praktijkruimte aan huis te West- Terschelling.

Voor de bewoners van Terschelling is het vanaf 2021 mogelijk om een behandeltraject reflexintegratie te starten. De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden en uitdagingen. Zowel op het gebied van fysieke beperkingen/aandoeningen, uitdagingen op het gebied van fijne of grove motoriek, als ook op het gebied van gedrag, psyche en leren, biedt reflexintegratie uitgebreide mogelijkheden. Dit geldt voor (zeer jonge) kinderen, maar ook voor jongeren, volwassenen en zelfs senioren.

Ik ben verheugd en trots dat ik vanuit mijn ouderlijk huis, in de voormalige pedicurepraktijk van mijn moeder, mijn werkzaamheden mag verrichten. Reflexintegratie is een mooie en waardevolle toevoeging aan het huidige aanbod therapieën op het eiland. Daarnaast voel ik me zeer verbonden met het eiland, de eilanders en begrijp ik de manier van denken en handelen in deze kleine gemeenschap.

Mijn vader zei vaak tegen mij: "Zet je koers en ga. Als je maar weet waar je vandaan komt, heb je altijd een thuis. ". Met deze gedachte is het eiland voor mij de enige juiste plek om na een leerzame periode aan de wal, weer "op huis aan te sturen" en mijn mooie werk hier op en uit te bouwen. Terschelling zit letterlijk en figuurlijk in mijn DNA.

Reflexintegratie is een non-invasieve, laagdrempelige en non-verbale behandelmethode; Gesprekken voeren over gevoelige onderwerpen die vaak met de fysieke/psychische/gedrags,- of leeruitdagingen gepaard gaan, hoeven niet ter tafel te komen. Via de lichaamsgerichte technieken, gaan de overbelaste breingebieden tot rust komen en beter met elkaar communiceren, wordt binnenkomende informatie beter gefilterd, worden zenuwbanen opnieuw aangelegd of versterkt, en komt het lichaam en brein weer in balans. De hormoonhuishouding herstelt, immuunsysteem wordt sterker en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gaat zijn werk weer doen.

Bij zeer jonge kinderen is reflexintegratie van groot belang voor een normale ontwikkeling en het tijdig bereiken van alle motorische mijlpalen. Zeker bij moeizame of niet natuurlijke bevallingen is het van groot belang dat de primaire reflexen gecontroleerd worden op de juiste werking. Op die manier is de weg voor de reflexen vrij om hun integratieproces goed te doorlopen en af te ronden. Dit geeft het kind de beste mogelijkheden om zich op verschillende gebieden optimaal te ontwikkelen.

Bij het basisschoolkind kunnen problemen bij het schoolse of fysieke (zwemmen, gym, enz)of cognitieve ontwikkeling, leer en/of gedragsproblemen, uitdagingen op het gebied van motivatie en emotieregulatie wijzen op aanwezigheid van nog niet- geïntegreerde reflexen.

Bij volwassenen en ouderen kunnen reflexen ook verstorend werken op het dagelijks leven. Indicatoren voor storende reflexen op latere leeftijd kunnen o.a. zijn; trauma/ingrijpende gebeurtenis(mentaal of fysiek)  chronische stress, blessures, incontinentie, fibromyalgie/reumatische aandoeningen, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, allergieën, stressbestendigheid, burn-out, depressie, concentratie en geheugen- problemen, enz.

Voor verdere informatie omtrent reflexintegratie en kenmerken van verstoringen van primaire en posturale reflexen verwijs graag naar de blogs en verdere uitleg op deze website.

Nog vragen? Bel gerust!

Laatste blogberichten

hoogbegaafd

Hoogbegaafd kind weer in beweging gebracht met MNRI

20 dec 2021
MNRI resultaat

Dysmatuur, astma en speciaal onderwijs

08 dec 2021

MNRI weer grip op het leven krijgen (voor) en na borstkanker

07 okt 2021
Medisch trauma en ontwikkeling

Craniosynostose en de ervaringen met reflexintegratie

03 aug 2021
Pleegzorgkinderen en MNRI

MNRI en het effect op pleegzorgkinderen

02 mei 2021

STNR; belangrijk bij lezen, zwemmen,focus, overzicht houden en als voorbereiding op kruipen

24 apr 2021