Verder winkelen

QRI

Quantum Reflex Integratie

QRI staat voor Quantum Reflexintegratie. Met deze vorm van reflexintegratie maken we gebruik van een cold laser. Cold laser therapy wordt ook wel Low Level Laser Therapy genoemd (LLLT) en wordt al meer dan 3 decennia gebruikt voor een effectieve aanpak van verschillende gezondheidsuitdagingen. Het gebruik van de laser heeft niet de bijwerkingen die veel invasieve therapieën wel kennen. LLLT wordt vaak ingezet om andere behandelingen aan te vullen.

LASER is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emissions of Radiation. Een low level laser zendt een lichtstraal uit met de volgende kenmerken:

1. Monochromatisch (een enkele golflengte in het 532-970 gebied). Deze golflengtes omvatten het groene, rode en infrarode deel van het electromagnetische spectrum.

2. Coherent (synchrone golven van identieke frequentie

3. Laag stroomverbruik (5 tot 500 nW)

De laser wordt "koud" genoemd omdat de straal de huid binnendringt zonder verwarmingseffect of schade. de straal kan ongeveer 5 cm diep in de weefsels binnendringen. Daar veroorzaakt het licht fotochemische reacties die het natuurlijke genezingsproces bevorderen. Fotonen (de basiseenheid van licht dat door de laser uitgezonden wordt) stimuleren de mitochondriën op celniveau om de aanmaak van ATP op gang te brengen. ATP regelt het grootste deel van de cellulaire activiteit, waaronder de celdeling. Een snellere en meer efficiëntere celdeling brengt herstel in het behandelde gebied en daar vanuit ook een vlottere genezingstijd. Daarnaast verhogen fotonen de celstofwisseling, wordt de vorming van histamine en acetylcholine verminderd en wordt de aanmaak van endorfine bevorderd. Endorfinen hebben een pijn verminderend effect en bevorderen het gevoel van welzijn.

De laser kan worden ingezet op een wijze die overeenkomt met acupunctuur of acupressuur. Door de acupunctuurpunten langs de meridianen te stimuleren met de laser i.p.v. met de handen of naalden. Ook kan men tegelijkertijd met naalden en laser werken.

De Low level laser is veilig bewezen in honderden studies, waarvan er meer dan 2500 gepubliceerd zijn en waarvan 120 studies dubbelblind zijn uitgevoerd. Daarnaast zijn er klinische studies uitgevoerd voor gebruik van de laser bij artrose, peesontstekingen, rug en nekpijn, acné en andere huidaandoeningen, diabetische voet ulcera en zweren aan de aderen. Tenslotte zijn er significante verbeteringen opgetreden bij de bestrijding van fantoompijn.

Ook veel sporters hebben baat bij het gebruik van de laser bij uiteenlopende blessures en (chronische) overbelasting. We zien goede resultaten bij shin splints, achillespeesblessures, botbreuken en chronische pijn of overbelasting.

De QRI modules die ik gevolgd heb zijn gericht op Reflexintegratie in de eerste plaats. Door de reflexbanen met de laser te behandelen, kan de ontwikkeling en integratie van de primaire reflexen goed op gang worden gebracht. Dit geeft aanzienlijke verbeteringen t.a.v. fysiek, mentaal en motorisch functioneren. De andere module is gericht op stimuleren van de Craniale zenuwen, Breinbalans, Reflexzones en orgaanfunctieverbetering. Dit geeft merkbare verbeteringen op gebied van weerstand; fysiek (immuunsysteem) en mentaal, orgaanfunctie, chronische pijn, ontstekingen, energieniveau en stressbestendigheid.

De inzet van de laser is in het bijzonder zeer effectief bij mensen die in beginsel overgevoelig zijn voor aanraking. Ook bij personen waarbij aanraking met handen in eerste instantie als te spannend, onveilig of te intens wordt ervaren, is de inzet van de laser zeer waardevol gebleken. Het maakt in die gevallen de weg vrij voor het "Hands on"-werk, zoals met MNRI het geval is.