Verder winkelen

Borstkanker en de weg terug naar stabiliteit

7 okt 2021

Ik ontving een mooie referentie van een vrouw die met stressklachten bij mij kwam, vervolgens na een forse vermindering van klachten, borstkanker bleek te hebben. Na haar traject met chemotherapie, was het imuunsysteem verzwakt en de gezondheid teer. We pakten de draad weer op om het genezingsproces en het zelfherstellend vermogen verder te bevorderen. Hieronder een beschrijving van haar ervaring met MNRI. "Jarenlang heb ik last gehad van vermoeidheidsklachten, stress en overprikkeling. Deze klachten waren na allerlei therapieën niet verdwenen. Toen ik over MNRI hoorde en de theorie erachter las, kon ik me goed voorstellen dat dit mij kon helpen. Ik besefte dat mijn probleem voor een groot deel kon liggen aan een overreageren van het autonome zenuwstelsel. Dus op een niveau waarop ik zelf geen controle kon uitoefenen en waar ik me niet ‘uit kon denken’.

Na de eerste MNRI behandeling voelde ik me ziek. Het leek alsof mijn hele systeem reageerde op de verandering die in gang werd gezet. De keren erna voelde ik steeds meer een rust in mijn lichaam komen die nieuw voor me was. Het was zo fijn om de altijd aanwezige onrust en gejaagdheid te voelen afnemen. Dat motiveerde me ook om ’s avonds trouw de MNRI oefeningen te doen. Ik sliep er beter door.

Maar nadat ik acht MNRI behandelingen had ondergaan, kreeg ik borstkanker. Hierdoor heeft MNRI anderhalf jaar stil gelegen, want kanker is een contra-indicatie voor MNRI.

Het oncologische traject was heel stressvol. Ik besefte dat ik in deze periode vooral in de vecht-, vlucht- en bevriesstand had gezeten. MNRI heeft geholpen om hier weer uit te komen. Als ik een MNRI behandeling had gehad, bleef mijn hartslag een week lang veel lager dan gemiddeld.

De tijd en de ruimte kwamen om de bevroren emoties te laten ontdooien en naar boven te laten komen. Dit gebeurde zonder dat het me overspoelde. Ik kon de pijn en het verdriet ervaren in het vertrouwen dat ik het aankon. Het was als regenbuien die overtrokken: ze kwamen en gingen.

Een van de doelen van MNRI is rust ervaren onder alle omstandigheden. Vroeger was dit voor mij ondenkbaar. Maar na verloop van de behandelingen begon ik te ervaren dat dit ook voor mij mogelijk was.

Mijn autonome zenuwstelsel reageerde niet meer met stress op elke trigger die voorbij kwam. Na veel stressvolle jaren voelde de rust in mijn lichaam weldadig aan. Dat was het tijdstip waarop ik het MNRI proces kon beëindigen. Ik ben Edith enorm dankbaar voor de liefdevolle ondersteuning, hulp en behandeling die ze mij heeft gegeven".