Verder winkelen

Presentatie reflexintegratie bij gedrags- en leerproblemen

28 okt 2013

Op donderdag 13 november a.s. is er bij Boekhandel Roodbeen een presentatie over gedrags- en leerproblemen bij kinderen en hoe reflextherapie hierbij kan helpen. De avond is interessant voor ouders en verzorgers, leerkrachten, IB’ers en RT’ers van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs . Initiatiefnemer voor deze avond is Edith de Witt-Roos van MindEdit en gastspreker is neuro-ontwikkelingstherapeute Marjolein Aarten-Willemse. Tijdens deze lezing krijgt men informatie over het belang en de functie van primaire reflexen, van de vroegtijdige ontwikkeling van kinderen en hoe dit in relatie staat tot gedrags- en leerproblemen. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree is gratis.

Tijdens de presentatie wordt onder meer diep ingegaan op primaire reflexen en beweging, de ontwikkeling hiervan en hoe nog actieve reflexen het gedrag en het leren negatief beïnvloedt. Door nog actieve reflexen met behulp van een oefenprogramma alsnog te integreren, kan een kind daadwerkelijk laten zien wat zijn of haar mogelijkheden zijn en kan een leerkracht het kind achter de gedrags-of leerproblemen ontdekken. Ouders en kinderen kunnen voor het testen van nog actieve reflexen en het volgen van het reflexintegratie-programma terecht in de praktijk van Edith de Witt; MindEdit. Edith de Witt-Roos is van origine sportdocente en is vier jaar geleden omgeschoold tot coach en begeleidster van kinderen (en hun ouders) met een voorkeur voor een visuele/belevingsgerichte leerstijl. Zij ondersteunt en adviseert kinderen, jongeren, ouders en scholen in het gebruik leren maken van dit talent en het concreet kunnen toepassen binnen de bestaande methoden in het onderwijs. Daarnaast kunnen kinderen bij MindEdit terecht voor testen en integreren van reflexen en hulp bij visuele disfunctie. MindEdit is een bloeiende praktijk in Nijkerk voor kinderen met (leer- en gedrags)problemen als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit, MCDD, ODD, dyspraxie, ASS en Syndroom van Down.Informatie

Meer informatie is te vinden via www.mindedit.nl of telefonisch via 06-83990206. Aanmelden voor de lezing kan via edith@mindedit.nl.