Verder winkelen

Dystonie, evenwichtsproblemen en angsten aangepakt

17 apr 2021

Evenwichtsproblemen, dystonie, angsten, hyperventilatie, Ziekte van Graves en artrose aangepakt met MNRI.Hoe de kwaliteit van het leven van een 70 plusser een boost kreeg in 4 maanden tijd.

Eind 2020 kreeg ik een aanmelding van een senior (70+) met een waslijst aan fysieke klachten. De wereld van deze pittige dame was een stuk kleiner geworden door een grote verscheidenheid aan fysieke klachten en chronische stress. Nu 4 maanden en 4 sessies later is de wereld een stuk groter en het leven een stuk comfortabeler geworden. De kwaliteit van leven heeft in korte tijd een enorme positieve boost gekregen door herstel en versterking van het zenuwstelsel en de aanpak van opnieuw actief geworden primaire reflexen door (chronische) en agressieve ziekten.

De lijst met klachten was aanzienlijk bij binnenkomst. Hieronder volgen de belangrijkste klachten:

 m

Fysieke klachten

- Hoge/wisselende spierspanning

- Dystonie in nek en schouder waardoor het lichaam steeds meer scheef gaat staan.

- Evenwichtsproblemen door eerdere tumoren aan de oorspeekselklieren. Deze zijn verwijderd en het omliggende gebied is bestraald.

- Wiebelende ogen, ogen werken niet goed samen. Hierdoor veel onzekerheid v.w.b. bewegen en kan niet vertrouwen op wat er waargenomen wordt.

- Ziekte van Graves (te snel werkende schildklier).Deze is verwijderd.

- Artrose

- Moeite met lopen en fietsen

Psychische klachten:

- Hyperventilatie al vanaf jonge leeftijd

- Angsten.

- Onzekerheid.

De wereld was in de loop der jaren erg klein geworden door de beperkende fysieke factoren en de psychische klachten die zich mede door de onzekerheid ontwikkelden. De hyperventilatie was er al van jongsaf aan, maar qua intensiteit in de afgelopen jaren toegenomen. Lopen lukte alleen nog maar kleine stukjes los in huis en iets langere stukjes met de rollator. De langere afstanden werden met de driewieler- fiets afgelegd met een lage snelheid. De viaducten worden vermeden omdat het nemen van deze "hindernis" angst veroorzaakt. Doordat de ogen niet goed samenwerken is het niet mogelijk om een goede inschatting van de ruimte om zich heen te maken. Voor het brein betekent dit onveiligheid, wat de hersenstam en het zoogdierenbrein aanzet om alarm te slaan. Ook een route zonder viaducten was een enorme opgave. De scheefstand van het lichaam (nek en schouder) veroorzaakt door de dystonie, zorgt voor veel lichamelijk ongemak. Samen met de operaties aan de oorspeekselklieren, heeft dit het evenwichtsorgaan erg negatief beïnvloedt. Dit triggert de angst om te bewegen, angst om te vallen en geeft een zware beperking op de kwaliteit van leven. Door de scheefstanden in het lichaam, moeten de spieren hard strijden tegen de zwaartekracht om het lichaam nog enigszins rechtop te richten.

Deze continue strijd zorgt voor een laag energieniveau/chronische vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem. Dit zorgt weer voor allerlei kwalen als, kalknagels, zeer droge huid, schimmelinfecties en vervelling van een aantal lichaamsdelen. Het één veroorzaakt het ander en het ander versterkt het volgende; de negatieve spiraal is een feit.Hoe mooi is het dan dat we na vier sessies al een heel ander beeld zien !

Vooral de aanpak van de houdingsreflex Core Tendon guard (voor het richten naar de middenlijn), de spinale reflexen (voor souplesse van de wervelkolom en het bekken), voetreflexen (voor extra stabiliteit), angstreflexen(voor het afpellen van overmatig vluchten, vechten en bevriezen en verminderen hyperventilatie), oogoefeningen en oprichtingsreflexen (voor stabiliseren romp, hoofd en tot rust brengen van het evenwichtsorgaan), heeft tot nu toe al geleid tot de volgende spectaculaire verbeteringen:

Fysiek:

- Spierspanning wordt beter gereguleerd: minder pijn in spieren en gewrichten en rechterop staan en lopen.

- Schouder en bekken staan rechter. Bewegingsvrijheid toegenomen.

- Ogen wiebelen minder; geeft een rustiger beeld van de omgeving.

- Mentaal en fysiek veel rustiger.

- Gewrichtspijn is afgenomen.

- Fietsen gaat veel beter: kan harder fietsen en de omgeving beter inschatten. Meer zelfvertrouwen in het verkeer.

- Kan nu 6 km achter elkaar met de rollator lopen. Van een paar meter rondom het huis voordat MNRI werd gestart, naar 6 km nu en steeds meer afstand erbij)

- Energieniveau blijft toenemen; ik kan steeds meer en langer volhouden.

- kan steeds langere stukken ook weer los lopen

- Kan complexe taken beter aan, meer overzicht.

- Kan beter nadenken over oplossingen en daar naar handelen.

Psychisch:

- minder angsten, meer vertrouwen in de toekomst.

- geen hyperventilatie meer gehad !

Ik blijf me verbazen over de kracht en mogelijkheden die de Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie methode (MNRI) biedt voor zoveel mensen, zoveel verschillende lichamen en zoveel verschillende aandoeningen en uitdagingen. Het ene uur heb ik een baby van 3 maanden op de behandeltafel liggen en het andere uur een basisschoolkind met ADHD. Of een kind wat gedragsmatig niet meer te hanteren lijkt voor ouders en school, tot een adoptie of pleegkind weer vaste grond onder de voeten geven m.b.v. de oefeningen.

Of dus die prachtige dankbare categorie senioren die hun mentale en fysieke gezondheid een boost kunnen geven met MNRI, door hun zenuwstelsel te herstellen, te ontwikkelen en te versterken, wat een enorme winst voor de kwaliteit van leven geeft. Dit alles met oefeningen en technieken die zo ontwikkelt zijn dat er via lichaamsgerichte technieken gecommuniceerd wordt met, en herstel gepleegd wordt aan het brein en zenuwstelsel.

Bijzonder mooi en dankbaar werk !!!