Verder winkelen

De impact van een meedenkende leerkracht

10 mei 2013

Toppunt van een geweldige leerkracht van mijn zoon (die bekend is met de visuele leerstijl van mijn kind)….

Mijn jongste zoon had afgelopen week een rekentoets (geen cito). Hij maakte alle opgaven fout…. deze juf vertrouwde het zaakje niet en vroeg mijn zoon hoe hij tot de uitkomst van de sommen was gekomen. Zij ontdekte dat hij te ver had doorgedacht (hij had meerdere oplossingen voor een vraagstuk kunnen bedenken, omdat deze kinderen alles vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken).

Zij hielp hem vervolgens door de vraag minder verhalend, meer sec te stellen en wat was het resultaat ? ALLE opgaven maakte hij vervolgens foutloos !!!!!

Voor haar en mij wederom het bewijs dat kinderen met een visuele leerstijl last hebben van vage vraagstellingen waarbij ze de essentie er zelf uit moeten halen….