6. Hoogbegaafd, leer/gedragsproblemen en MNRI

Wonderlijke dingen gebeuren……Een maand geleden meldde een moeder haar hoogbegaafde zoontje aan voor Reflexintegratie MNRI i.v.m. leer en gedragsproblemen.

Het kind is zeer snel overprikkeld, is daardoor thuis moeilijk handelbaar en liet op school op diverse leergebieden uitval zien. Het grootste probleem was wel het feit dat hij helemaal niet meer aan werkjes wilde beginnen en de CITO- toetsen niet afgenomen konden worden. Dit tot wanhoop van de ouders en school. Uit onderzoek bleek het een hoogbegaafd kind te zijn met een disharmonisch profiel.

Ook vanuit de vragenlijst en het testen van de reflexen bleek al direct dat er een cluster van reflexen aanwezig was. De eerste sessie verliep onrustig; de aandachtsboog was kort en het lichaam reageerde op iedere prikkel. Hij zei: “Ik kan er niets aan doen, maar mijn lijf doet andere dingen dan ik wil. Dat heb ik altijd en daar wordt ik heel erg moe van. Ik ben zo moe van alles”.

Toch was moeder al zeer verbaasd dat ik al zoveel voor elkaar kreeg met hem op de tafel. “Dit is uitzonderijk wat hij van je accepteert en toelaat”. We zijn begonnen met de Babinski reflex; een voetreflex die, als hij niet geïntegreerd is o.a. zorgt voor ontbreken fysieke en mentale stabiliteit, zwakke balans, zwakke lateralisatie (samenwerking hersenhelften),moeite met grove en fijne motoriek. Hij reageerde al op de reflexstimulatie van de Babinski reflex terwijl ik met me mijn vingers drie cm van zijn voet af bevond. Zo gevoelig voor prikkels dus.

Na de eerste integratie van bovengenoemde reflex ook de Babkin Reflex geIntegreerd, de Fear Paralysis (deze reflex was ook zeer aanwezig) en de Bonding Reflex tot slot. Uiteindelijk lag hij aan het einde van de eerste sessie vrij rustig op de tafel.

Na een week nam moeder contact met me op; ze was blij verrast met de veranderingen. “Hij vraagt me gewoon om met me te oefenen”, vertelde moeder. Ze vroeg hem waarom hij dat oefenen zo graag wilde doen. “Omdat ik er zo lekker rustig van wordt”, was het antwoord. Daarnaast knutselt hij weer en doet hij dat graag en hij maakt het dan (het zij in etappes) wel af !!

Vandaag waren ze er weer, moeder en zoon. Hij ging op de tafel zitten en liggen en we oefenden met de al eerder genoemde reflexen, plus de Spinal Galant Reflex en de Abdominal Reflex. Resultaat: een bijna slapend kind op de tafel !! Wat een compliment !!! Daarnaast zij hij tijdens de integratie van de (zeer heftig aanwezige) Spinal Galant tegen mij; “Het wordt hiervan zo heerlijk stil in mij, en dat is zo ontzettend fijn…..”

Moeder vertelde tenslotte als toetje nog even dat school de CITO’s in alle rust heeft kunnen afnemen en dat hij zijn werkjes op school gewoon maakt…… Wonderlijke dingen gebeuren, door problemen in de basis aan te pakken en een goed fundament te realiseren. En dat bereik je met MNRI !!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*