Fibromyalgie en chronische blaasproblemen bij vrouw 78 jaar

Chronische blaasontsteking is verleden tijd en fibromyalgie zonder pijnmedicatie te behappen

“Mijn kwaliteit van leven is enorm vooruit gegaan”

In september 2015 met een 70+ er mogen starten. Deze cliënt heeft al jaren last van fibromyalgie en artrose. Dit zorgt voor toenemende pijn, scheefstand en steeds meer bewegingsbeperking ondanks de regelmatige gang naar het sportcentrum.
Daarnaast zijn er blaasproblemen.De laatste maanden zijn er meerdere blaasontstekingen aan de orde geweest, die meerdere malen zijn bestreden met antibiotica. De laatste tijd is er met homeopatische middelen een verbetering opgetreden, maar het blijven steeds kleine hoeveelheden urine die tijdens een wc- gang vrijkomen. Ook bij bovengenoemde problematiek kan reflexintegratie duidelijk verbetering geven; in dit geval direct na de sessie al duidelijk merkbaar !

Hebben toenemende scheefstand van het lichaam en blaasontsteking verband met elkaar ? Ja, dat kan zeker. Doordat het lichaam t.o.v. de ideale lijnen (zwaartekracht-lijn en balanslijnen), steeds ongunstiger komt te staan, beïnvloedt dat op lange termijn ook de ligging van de organen. Concreet: Als het bekken onder invloed van zwaartekracht steeds verder voorover kantelt, gaan de spieren en banden e.d. anders belast worden, waardoor zij de omliggende weefsels van de blaas verzwakken. De blaas kan verzakken, waardoor je niet meer goed kunt uitplassen. Als er steeds een beetje urine in de blaas achterblijft is dat een bron van bacterieën-ophoping en zo is een blaasontsteking snel een feit.

Naast invloed op je lichamelijke balans, heeft chronische scheefstand ook invloed op je mentale balans. Immers als je scheef staat, moeten je spieren veel harder werken tegen de zwaartekracht. Dit zorgt op den duur voor uitputting op beide bovengenoemde vlakken. Je bent continu (dag in dag uit) aan het overleven, zeker als je ook nog alleenstaand bent, zoals in dit geval, waardoor de lichamelijke belasting mettertijd ook een grote psychische belasting kan worden.

Wat hebben we gedaan ? De voetreflexen, die de basis zijn voor stabiliteit en gronding (op zowel fysiek als psychisch vlak), hebben we aangepakt. De voetreflexen gaven, zoals te verwachten was,bij de activatie een totaal verkeerde respons. Dit wil zeggen dat het lichaam niet meer weet (op neurologisch, en dus onbewust, niveau) wat het moet doen. Daarnaast waren de voeten en enkels erg stijf in alle beweegrichtingen. Dit heeft dan dus ook gevolgen voor de heupen en, bekken en onderrug, die erg pijnlijk zijn. Vandaar ook dat de klachten steeds verder toenamen.

Verder zijn we bezig geweest met de houdingsreflexen die het lichaam weer in staat stellen om de ideale lichaamslijnen te vinden. Hierbij draait het om zwaartekracht,balans,gronden, stabiliteit en hoofdrechting; allen levenslange reflexen.

Toen mijn cliënt van de tafel afkwam was de reactie direct “dat alles veel lichter aanvoelde”. D.w.z. het staan, het gaan, het rechtop lopen, maar ook een verlicht gevoel qua psyche. Het rechtop staan en lopen was een zichtbaar verschil en de voeten konden beter belast worden over het gehele opppervlak.

Daarna volgde direct een gang naar het toilet en tot grote verbazing van mijn cliënt bleek dat de hoeveelheid, in één wc- gang het hele jaar nog niet zo groot was geweest !! Op naar nog meer verlichting van de klachten en meer balans door de verbindingen op neurologisch vlak verder uit te bouwen en te versterken.

Nu, in april 2017, zijn we al een jaar geleden gestopt met de behandeling. Vorige week kwam ik haar weer tegen en heb ik haar uitgebreid gesproken. Nu 80 jaar oud en nog volop in beweging. Van de voorovergebogen, moeilijk lopende vrouw is weinig over. Pijn is er met periodes wel,maar zonder pijnmedicatie te behappen. “Heel af en toe een paracetamol als ik ergens een hele dag naar toe moet, maar dat is het wel”. Ze loopt mooi rechtop en vlot van A naar B; het strompelen is verleden tijd. Het gezicht staat ontspannen en ze kijkt vol vertrouwen de wereld in. “Blaasontstekingen heb ik na de start met MNRI, niet meer gehad. Mijn kwaliteit van leven is enorm vooruit gegaan”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*