Fibromyalgie op jonge leeftijd

Met MNRI van 95% pijntijd naar 20% pijntijd, beter grenzen aangeven en psychische stabiliteit.

Jonge vrouw, 26 jaar

“Meer dan zes jaar geleden kreeg ik de diagnose fibromyalgie, toen ik begin 20 was. Op dat moment vond ik het prettig dat mijn pijn en vermoeidheid een naam kregen en dat ik wist dat ik hier oud mee zou kunnen worden. Maar daarna begon een lang proces van zoeken naar hoe ik de pijn en de vermoeidheid kon verminderen en hoe ik ermee om zou kunnen gaan. Ik heb van alles geprobeerd en veel had alleen op de korte termijn effect.
Ik had elke dag pijn, maakte me zorgen om de pijn die ik had, baalde ervan en bleef in deze gedachten hangen. Op sommige dagen wist ik niet waar ik het moest zoeken en was ik bang dat ik altijd veel pijn zou hebben en weinig energie.

Reflexintegratie

Eind 2015 ben ik bij Edith gestart. Ik kwam bij haar terecht door een tag van mijn zus op Facebook over de effecten van reflexintegratie bij een fibromyalgiepatiënt.

Van te voren wist ik niet wat reflexintegratie me zou brengen. Ik heb me er gewoon aan overgegeven en kan nu zeggen dat ik heel blij ben met de resultaten.

In het begin merkte ik al snel kleine verschillen. Ik had geen koude voeten meer, hoefde minder vaak te plassen en begon mijn grenzen weer te voelen. Ik kwam erachter dat ik al lange tijd mijn grenzen slecht aanvoelde en deze nog slechter bewaakte. Het duurde even voordat het aanvoelen van grenzen ook resulteerde in het stellen van grenzen, maar ik kan nu zeggen dat ik beter voor mezelf zorg.
Ik begon me vrolijker te voelen en meer ontspannen. Merkte dat het piekeren minder werd en vooral dat ik minder lang in het piekeren bleef hangen. Ik heb minder pijn, maar de grootste verandering is dat de pijn een andere rol in mijn leven heeft gekregen. Pijn heeft nu een bijrol in mijn leven, in plaats van de hoofdrol. Waardoor er meer ruimte is gekomen om te genieten en ik met vertrouwen de toekomst tegemoet zie.

Ik voelde me op mijn gemak bij Edith, ze heeft me vanaf het begin het gevoel gegeven dat ze me kon helpen en dit bleek ook zo te zijn. Inspirerend om te zien dat Edith zo gepassioneerd is over haar vak en dat ze dit ook uitstraalt bij uitvoeren van haar werk”.

– Anne-


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*