“Brammetje Baas”, minus chaos

Ayden 8 jaar, MNRI

“Sinds december j.l zijn Ayden en ik begonnen aan MNRI Reflexintegratie.Soms heb je dat als ouders zijnde, een onderbuikgevoel, er is iets….maar je kunt er geen betekenis, of woorden aan verbinden. Dit uitte zich in onrustig zijn, niet stil kunnen zitten, altijd hangen aan tafel met eten, chaotisch of druk zijn in doen en laten, concentratie is erg slecht, thuis of op school, met opgetrokken benen onder de bips zitten…en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Je ziet en voelt dat je kind niet lekker in zijn of haar velletje zit. Misschien herken je het wel bij je eigen kind ( of bij jezelf). Je leest je in over ADHD en aanverwanten materie. En toch krijg je dat beeld danwel dat onderbuikgevoel wat je hebt niet overeenkomt met datgene wat je bemerkt bij je kind. Zo ben ik via via terecht gekomen bij Praktijk MINDedit van Edith.

Ik heb in November een bijzondere mooie en heldere lezing bij mogen wonen, en vanaf dat moment vielen puzzelstukjes op zijn plaats. Eindelijk ! Er werd betekenis en woorden verbonden aan wat ik als moeder zijnde al die tijd voelde….We moesten samen terug naar de oorsprong, mijn zwangerschap en mijn bevalling en zijn is heftig geweest. Voor beide.

We zijn inmiddels 5 sessies verder, en wat een vooruitgang ! Wat ontzettend dankbaar dat we deze weg samen opnieuw mogen ( her)ontdekken, en wat een gelukmakend gevoel dat je ziet dat je kind ‘vrij’ kan zijn in zijn eigen lichaam, niet belemmerd wordt door storende reflexen, controle heeft over datgene wat gecontroleerd behoort te worden.Eigenlijk is het in woorden moeilijk te omschrijven wat het je als moeder zijnde doet…Maar zelfs de dankbaarheid is af te lezen in de ogen van mijn kind.En dat, is mijn grootste bezit.Een kind wat Happy is. Mijn kind.

Nogmaals, bij deze, ook mijn dankbaarheid gaat uit naar Edith. Haar geduld, passie, en gedrevenheid, en deskundigheid, is heel, heel bijzonder te noemen. Binnenkort zijn er weer nieuwe lezingen bij te wonen, net zoals ik als radeloze ouder ben begonnen, en een ieder die zich in ons verhaal kan herkennen , raad ik aan om deze lezingen bij te wonen, ouders, leerkrachten, PSZ leidsters, een ieder die zich verbonden voelt met kinderen.

Lieve groetjes.
Teresa

N.B. Het verhaal over “Brammetje Baas” elders op mijn website, gaat over Ayden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*