Hoogbegaafd en beelddenker

“Elke sessie was een eye- opener voor mijn kind en voor mij”

-Natalie, 11 jaar-

Dit schrijft Natalie zelf:       

Ik vond het heel leuk bij Edith, ze is heel aardig en ze gaf mij veel tips die mij erg hebben geholpen bij het leren. Door haar weet ik nu ook dat ik dyslexie heb, dus dat spelling daarom lastig is voor mij. En door Edith heb ik meer zelfvertrouwen dan eerst. Tot weer ziens Edith, groetjes van Natalie.

Ouders van Natalie:      

Natalie heeft al vanaf groep 4 moeite met spelling. Ze kreeg  begeleiding (RT) op school maar toch bleef het moeilijk. Daarnaast klaagde Natalie vaak over de drukte in de klas, het lawaai, het geschuif met de stoelen. Ze kon zich moeilijk concentreren, was altijd heel moe na school, kwam moeilijk in slaap.

Voor mij allemaal redenen om te gaan zoeken naar een oplossing. Ik kwam uit op de site van Edith. Anders leren. Beelddenken. Hooggevoeligheid.  Alles wat op haar site stond was herkenbaar. Dit ging over Natalie. Na een heel prettig telefoongesprek en een eerste intake met Natalie was het duidelijk. Natalie is een beelddenker en we zijn van start gegaan met het traject.

Elke sessie was een eye-opener. Edith geeft zeer praktische en goede tips om met leerproblemen om te gaan. Woorden automatiseren, het honderdveld, handigheidjes bij spelling en grammatica, werken met een mind-map, leren om anders een tekst door te lezen. Stuk voor stuk superhandig, voor jonge kinderen maar ook voor oudere kinderen. Voor Natalie was alles handig, maar ook voor ons ouders om haar thuis te helpen.  Ook gaf Edith Natalie tips hoe ze zich zelfverzekerder zou kunnen voelen, hoe ze minder last zou kunnen hebben van de drukte in de klas, hoe ze beter tot rust kon komen, hoe ze makkelijker in slaap kon komen. Wauw, wat een deskundigheid!

Na een poosje stelde Edith voor om Natalie te laten testen voor dyslexie. Dit hebben we gedaan, bij Ali Veenstra, een GZ psycholoog die Edith voordroeg . Dat was een hele goede zet. Natalie bleek dyslectisch en scoorde op de IQ test zeer hoog. Dit heeft heel veel goed gedaan voor haar zelfvertrouwen, nu wetende dat haar spellingsproblemen door dyslexie veroorzaakt worden.

We zijn nu een jaar verder en wat ben ik ontzettend blij dat ik bij Edith terecht ben gekomen. Zij heeft Natalie geholpen met de lastige leerzaken op school, gaf haar allemaal handige hulpmiddelen die Natalie elke dag weer gebruikt. Daardoor groeide Natalie’s zelfvertrouwen aanzienlijk. En tenslotte, Edith wees ons op de mogelijkheid van dyslexie en adviseerde ons haar te laten testen.

Natalie zal altijd profijt hebben van wat Edith haar heeft geleerd. We zijn nu met het basistraject klaar en gaan nu eerst  verder thuis en op school aan de slag met het geleerde en de map van Edith. Maar zodra er weer wat extra begeleiding en hulp nodig zal zijn in de toekomst is het Edith die wij weer zullen raadplegen!

Bedankt Edith voor je hulp en goede zorg. We zijn je heel dankbaar!

-Jolanda, John, Natalie-


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*