Dyslexie ? Visueel lange termijn geheugen gebruiken !

“Het was een leerzame en goede tijd hier”

-Naomi 9 jaar –

Anderhalf jaar geleden is er bij onze dochter dyslexie vast gesteld. Ja en wat dan, je gaat er alles aan doen om het voor je kind zo makkelijk en begrijpelijk mogelijk te maken en zoekt de hulp die ze nodig heeft. In eerste instantie werd ik verwezen naar een ortho- pedagogische praktijk, echter liep ik hier tegen aan dat er een ontzettend lange wachtlijst was. Daar ik mijn dochter met sprongen achteruit zag gaan, wilde ik toch snel haar de hulp geven die ze nodig had. Via via hoorde ik van de “Ik leer anders methode”, dus even gegoogled op internet.

Ik ben toen naar de informatie avond geweest die Edith gaf en in haar hele verhaal vond ik mijn dochter terug. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor mijn dochter, en zo is zij begonnen met de methode.Zo trots als een pauw stoomde ze het alfabet op van voor achter en van achter naar voren. (iets waar ik als ouder toch wel even goed over na moest denken) Nadat mijn dochter bij Edith geweest was, kreeg ik gelijk de vraag van “Mama, wanneer mag ik weer,want Edith kan me zo goed helpen en ik begrijp het nu”.

Mijn dochter vind/vond het fijn om naar haar toe te gaan, altijd prettige binnenkomst en het glaasje drinken was er ook altijd. Wij hebben van Edith ook zeer veel tips mogen ontvangen over van alles wat je maar bedenken kan waar je tegen aan gaat lopen. Ik merk nu ik de dingen voor mijn dochter meer visueel maak, waardoor het voor haar stukken overzichtelijker is.

Het planbord met de T- kaartjes is echt voor kinderen met dyslexie een verheldering, goed en duidelijk overzicht.Kortom, mijn dochter heeft een leerzame en goede tijd gehad bij Edith. De sessies waren altijd gezellig en een warm onthaal, Je laat met een gerust hart je kind achter bij Edith.

Edith bedankt voor al je goede zorgen voor mijn dochter, ze heeft er veel van opgestoken en het gaat nu een stuk beter met haar.
– Groetjes en succes verder. Desiree en Naomi –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*