Spelling en tafels gaan nu goed

“Hij kon echt niet geloven dat jij hem dan wel kon helpen”

– Marijn, 12 jaar-

Spannende dagen voor Marijn en voor ons natuurlijk ook! Na alle tegenwerking die we op de basisschool hebben ondervonden waren we wel toe aan een nieuwe start. Gelukkig met de bij jou opgebouwde kennis waardoor zowel Marijn als wij een stuk zekerder zijn!Wat een verschil met hoe het met Marijn ging voordat hij bij jou kwam. Hij werd op school continu in de spellingsgroep geplaatst (zelfs zonder dat wij er van op de hoogte waren) waardoor zijn zelfvertrouwen ernstig was gedaald. Ik weet nog goed dat we de eerste keer “een proefles” bij je deden omdat Marijn echt niet kon geloven dat jij hem dan wel kon helpen. De methode bleek een eye-opener, voor hem en voor ons!

Wat voelde hij zich trots dat hij nu aan ons kon laten zien hoe het werkt in zijn hoofd waardoor wij hem ook beter begrepen. En je pep-talk erbij “dat hij heus niet de enige was” maakte het helemaal af. Hij heeft een aantal lessen bij je gedaan en we weten nu hoe het werkt. Grappig is ook dat hij dat nu ook merkt op zijn nieuwe school. Hij moest woordjes Frans leren en ik dacht, “laat ‘m maar even ondervinden wat er gebeurt als hij de methode niet gebruikt!

En jawel, de rijtjes keurig in zijn hoofd gestampt maar door elkaar bakte hij er natuurlijk niets van. Hij greep dus vanzelf terug naar netjes de woordjes stuk voor stuk in zijn hoofd te zetten. Dat lijkt dan een hele klus maar niet als je 2 weken later een S.O. krijgt en je vrij weinig hoeft te leren omdat je de woordjes alleen maar hoeft op te roepen! Goed cijfer dus!

Nu moet ik zeggen dat er op Corlaer veel gedaan wordt voor kinderen met dyslexie. Er wordt apart met ze geoefend voor Engels en er is een mevrouw die ze begeleidt en als aanspreekpunt fungeert. Marijn heeft nog 4 klasgenootjes die ook dyslexie/dyscalculie hebben dus de schaamte is er echt van af!

Kortom Marijn zit super in z’n vel en mocht hij hulp nodig hebben dan zullen we zeker bij je aankloppen! Jouw rustige en geduldige manier van aanpakken waarbij je ook oog houdt voor de sociaal-emotionele kant van het kind is echt een aanrader voor iedereen! Hartstikke bedankt!!!
– Johan, Albertina en Marijn Vonhof –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*