” Hij let niet op, droomt de hele dag”

“Het zit er wel in, maar komt er niet uit” is nu verleden tijd; doublure niet nodig…

– Jari 10 jaar-

“Hij doet maar wat” en; “Hij kan het wel, maar moet het wel laten zien”of; ”hij let ook niet op, zit maar te wiebelen”…..een aantal opmerkingen die wij als ouders terugkregen van school. En al denk je als ouders dat je kind best slim is, als de schoolresultaten (ondanks RT) tegenvallen, dan begin je toch te twijfelen. Je vraagt je af wat er aan de hand is want je krijgt de vinger niet op de zere plek.

De leerkracht geeft in maart voorzichtig aan dat doublure misschien verstandig is. Voor je gevoel klopt dat niet omdat je denkt dat het kind het toch zou moeten kunnen. Maar als het dan allemaal zo moeizaam gaat denk je op een gegeven moment toch; zou een jaar groep 4 over doen toch een goed idee zijn?

Als je dan Edith tegenkomt, dan is dat zo’n groot cadeau. Want door de manier waarop Edith onze zoon benadert, begrijpt, helpt en lukt het allemaal wel ! Bovendien zijn niet alleen de schoolresultaten in korte tijd sterk verbeterd en is hij over naar groep 5, maar ook het wiebelen is sterk afgenomen en zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. En een kind vol zelfvertrouwen, dat lekker in z’n vel zit, dat is toch de grootste wens van iedere ouder.

Dankjewel Edith !

  -Ellen-


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*