Lezen is een feestje…

“De beoogde doelen werden een half jaar eerder bereikt dan gedacht. Alles moest bijgesteld worden”

-Daan 10 jaar, dysfasie, ADHD en PDD-NOS –

Wij zijn er al in een vroeg stadium achter gekomen dat onze zoon Daan iets mankeerde. Toen hij 2,5 jaar oud was, sprak hij nog nauwelijks. Na een aantal maanden onderzocht te zijn bij het medisch kleuterdagverblijf, bleek hij PDD-NOS en ADHD te hebben. Een paar jaar later kwam de logopediste op zijn huidige (REC-4) school erachter dat hij ook nog een dysfatische ontwikkeling heeft. Dit is een zeer zware taalstoornis, waardoor hij de hele dag aan het zoeken is naar woorden.

Na veel trainen gaat het spreken hem steeds beter af. In oktober 2012 zijn we na een tip van een familielid terechtgekomen bij Edith. Al meteen bleek dat Daan een beelddenker is. We hebben met Edith het oefentraject doorgelopen. Niet alleen de taal, maar ook rekenen.

Wij hebben ervoor gekozen om de focus te leggen op het taalgedeelte, door intensief woordjes “visueel op te slaan”. Het resultaat hiervan is verbluffend: het doel van school op het gebied van spelling was om in juni 2013 een DLE van 18 te halen; in januari 2013 scoorde hij een DLE van 19!  Er is toen besloten om het doel aan te passen naar een DLE van 23 en dat heeft Daan dan ook behaald. Voor een kind met een dysfatische ontwikkeling een fantastische prestatie !

– Marieke-


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*