Hij klaagt niet meer dat hij naar school moet

“Ze overwogen zelfs om hem een groep terug te plaatsen, tot we startten met aansluiten bij zijn leerstijl”

-Alexander 7 jaar-

Einde groep 3 bleek onze zoon dusdanig slecht te lezen en schrijven dat hij moest blijven zitten. Hij was intelligent genoeg en had op zich een mooi rapport maar dat mocht niet baten.  Ook de CITO Begrijpend Lezen had hij bijzonder slecht gemaakt. In eerste instantie waren we het hier niet mee eens. Het “zitten blijven” voelde gewoon niet goed. We hadden we ons er al bij neergelegd toen we erachter kwamen dat hij de letters van de CITO gewoon niet kon lezen.  Met een bril en een taak voor de zomervakantie ging hij toch naar groep 4. Daar liep hij helemaal vast. Er is zelfs overwogen om hem terug te zetten naar groep 3. Gelukkig heeft de leerkracht daar een stokje voor gestoken. De eerste CITO ronde haalde hij ook een goede score voor begrijpend lezen maar schrijven. technisch lezen en spelling bleven onder de maat.  Er was iets maar niemand kon de vinger erop leggen. Een kennis die mijn verhaal hoorde,  attendeerde ons op de “Ik leer anders” methode. Twee weken later zaten we bij Edith.

Edith was er direct van overtuigd dat hij een echte beelddenker is. Ze heeft het alfabet in zijn hoofd geplaatst en tot op de dag van vandaag zegt hij het alfabet goed op. Terwijl hij tot die tijd nooit het alfabet kende. Echt heel bijzonder.

Inmiddels heeft hij de 4 sessies achter de rug en zijn we thuis aan de gang.  Wij werken 3x per week een halfuurtje op dagen die hij zelf heeft uitgekozen. Ook op school zijn ze heel enthousiast over de methode en mag hij alles wat erbij hoort gewoon gebruiken/toepassen. Alexander ervoer het in eerste instantie als wéér iets wat hij moest doen. Maar na twee dictees zonder fouten merkt hij nu zelf ook dat hij het makelijker krijgt en hij oefent nu zonder problemen.

Hij klaagt ook niet meer dat hij niet naar school wil.Wij gaan nu richting einde schooljaar en hebben te horen gekregen dat hij overgaat naar groep 5.  Wie had dat ooit verwacht!? Wij zijn blij dat we bij Edith terechtgekomen zijn. Niet alleen Alexander heeft ervan geleerd. Wij hebben zelf ook veel geleerd over onze zoon, het onderwijs en het belang van een goede leerkracht.

 – Valerie –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*