Verder winkelen

Ruim 60 geïnteresseerden bij lezing reflexintegratie

18 nov 2015

Op maandag 16 november waren ruim 60 geïnteresseerden aanwezig in Gebouw Samenspel bij de lezing over reflexintegratie. Edith de Witt-Roos van MINDedit biedt deze dienst sinds enkele maanden aan. Reflexintegratie levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van leer- en gedragsproblemen bij kinderen. Echter ook volwassenen hebben veel baat bij aandacht voor de reflexen. Tijdens de lezing werd ingegaan op de werking van reflextherapie en welke problemen een therapeut kan behandelen.

Men kan sinds begin mei in Nijkerk terecht voor reflexintegratie. Reflexen die nog niet geïntegreerd zijn in het bewegingssysteem kunnen verschillende problemen opleveren. Reflextherapie pakt dit aan door terug te gaan naar de basis van het bewegen. De reflextherapeut bekijkt de chronologische volgorde van de vroege ontwikkeling en pakt de oorzaak van het probleem aan door te werken aan de verbindingen die vanuit de hersenstam naar de spieren lopen. Pas wanneer een reflex volledig geïntegreerd is, krijgt men controle over het handelen. Ouders en kinderen kunnen voor het testen van nog actieve reflexen en het volgen van een reflexintegratie-programma terecht bij MINDedit.



Ondersteuning en advies

MINDedit bestaat inmiddels ruim vijf jaar. Aan de basis staat Edith de Witt-Roos. Zij is van origine sportdocente en heeft zich laten omscholen tot coach en begeleidster van kinderen (en hun ouders) met een voorkeur voor een visuele/belevingsgerichte leerstijl. Ze ondersteunt en adviseert kinderen, jongeren, ouders en scholen in het gebruik leren maken van dit talent en dit concreet toe te passen binnen de bestaande methoden in het onderwijs. Kinderen kunnen ook terecht bij MINDedit voor visuele screening en training in visueel/belevingsgericht leren. De praktijk in Nijkerk is gevestigd in Gebouw Samenspel aan de Watergoorweg 48.



Informatie

Meer informatie is te vinden via www.mindedit.nl of telefonisch via 06-83990206.